Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Apr 06, 2022

ÖzU in Press - "Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri" Geliyor (Turkish)

Dünya

Grundfos Türkiye ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği 'Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri' projesini duyurdu. Başlatılan proje ile sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek, genç mühendislerin çevresel, sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum, proje ile ilgili şu yorumları yaptı: "Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, bizlere sorun alanlarını ve bu sorunlar karşısında nasıl çözümler üretmemiz gerektiğini söylüyor. Yaşanan sorunların çözümünde teknik çözümler üretirken işin sadece çevresel değil sosyal ve ekonomik boyutunu da dikkate alıyoruz. Teknolojiyi araç olarak kullanan mühendisler, var olan çeşitli proseslerde tekil iyileştirmeler yapabilecekleri gibi tüm süreci yeniden tasarlayabilirler."

Grundfos IMEA Bölgesi Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Işıl Aksoy ise, "Gerçek anlamda bir değişimin, herkesin günlük hayatında küçük adımlar atmasına bağlı olduğunu biliyoruz ama bugün bazılarınızdan biraz daha büyük adımlar atmanızı bekliyoruz. Artık teknik uzmanlıklarımızı her zamankinden daha fazla enerji verimli çözümler üretmek, su tüketimini azaltmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için kullanmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dünyada iyi haberlere ihtiyacımız var

Video mesajla açılış etkinliğine katılan Grundfos Vakfı İcra Direktörü Kim Nohr Skibsted, "Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, birbirimizden ilham almakla, doğru yetkinlikleri ve zihniyetleri bir araya getirmekle ve sadece üzerimizde baskı kuran sorunlara odaklanmakla kalmayıp, aynı zamanda doğru çözümleri birlikte bulabilmek ve bunlara odaklanabilmekle ilgili, çünkü dünyada iyi haberlere ihtiyacımız var" dedi.

Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç'ün yorumları ise şöyle oldu: "Bir saati düşünün arkasında 30-40 tane çark döner. Bütün istediğiniz dakik olarak çalışmasıdır. Arkasına döndüğünüz zaman o çarkların her biri birbirinden farklıdır ve takım olarak size zamanı göstermeye devam ederler. Bizim istediğimiz, insanların topluma katkısını gösterebilmemiz için o saat etkinliğinde, dakikliğinde çalışacak kurguları oluşturabilmek olmalı."

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos tarafından düzenlenen çalışmalara mühendislik fakültesi öğrencisi veya yeni mezun olmuş, toplumsal sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek isteyen 18-30 yaşları arasındaki herkes katılabiliyor.